Gratis verzending vanaf € 60,-

Comic Con Holland 2024; kleine terugblik

Net als ons bezoek aan de Spielwarenmesse in Nürnberg begin dit jaar, konden we als echte ‘kidults’ en liefhebbers van alles wat met Disney te maken heeft de afgelopen editie van Comic Con Holland in Den Bosch niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! We moesten en zouden een bezoekje brengen aan dit evenement. De Comic Con vond vorige maand plaats op 20 en 21 april in de Brabanthallen. Het was een weekend vol betovering en avontuur!

Comic Cons

Vaak wordt Comic Con Holland verward met de nog grotere Comic Con in Nederland: HDCC (oftewel Heroes Dutch Comic Con). Echter zijn deze twee niet hetzelfde. Deze twee evenementen zijn wel vergelijkbaar. Het zijn geweldige speelplaatsen voor iedereen die houdt van comics, cosplay, series, films, games, fantasy en manga. Beide organisatoren trakteren ons 2 keer per jaar op zo’n geweldig evenement. We worden dus jaarlijks verwend met maar liefst 4 supertoffe Comic Cons in Nederland.

Comic Con Holland

Comic Con Holland werd voor het eerst in 2023 in Nederland georganiseerd en was direct een succes. Het evenement is te vergelijken met HDCC, alleen dan wat kleiner. Je vindt er, net zoals op HDCC, een artist alley, een geek market en diverse eet- en drinkgelegenheden. Ook komen er elke keer weer te gekke gasten op bezoek. Zo bezochten deze editie onder andere Bonnie Wright (bekend als Ginny van Harry Potter), Richard Dean Anderson (MacGyver), Robert Patrick (Terminator 2), Alfie Allen (Game of Thrones), Kat Graham (The Vampire Diaries), Diana Lee Inosanto (Star Wars-serie Ahsoka) en Brendan Wayne (The Mandalorian) Comic Con Holland. Supergaaf!

Betoverende karaoke

Zoals te verwachten was een hoogtepunt van ons bezoek het bijwonen van de Disney-karaoke! Deze werd meerdere keren dit weekend georganiseerd. Mensen konden een lied uitkiezen van een lijst waarbij ze vervolgens dit nummer zo goed (of zo slecht) mogelijk op het podium mochten performen. Het was heel erg leuk om te zien en te ervaren dat er zoveel liefde voor Disney bestaat, ook onder volwassenen.

Cosplay avontuur

Als fan van Disney’s rijke verzameling van karakters, was het erg leuk om veel verschillende cosplays te zien. Van prinsessen zoals Belle en Assepoester tot schurken zoals Dr. Facilier, van Avengers tot Star Wars-iconen, elk kostuum was een eerbetoon aan de magische verhalen die ons hart hebben veroverd. We werden ondergedompeld in een wereld van fantasie en creativiteit. We keken onze ogen uit en konden eigenlijk niet stoppen met het maken van foto’s en video’s om de prachtige creaties vast te leggen.

Magische merchandise

Natuurlijk konden we het niet laten om de artist alley en geek market uitgebreid te verkennen. Daar zochten we naar nog meer leuke en unieke Disney-merchandise om onze eigen collectie uit te breiden en kennis te maken met andere merchandise verkopers. Van zeldzame collector’s items tot schattige souvenirs, er was echt voor iedereen wel wat te vinden. Het zou een droom zijn zelf ooit met Fanura op een Comic Con zoals Comic Con Holland te staan, dus wie weet… Benieuwd naar onze online merchandise collectie? Deze vind je hier.

Enorm vette ervaring

Comic Con Holland 2024 was een enorm vette ervaring die onze liefde voor franchises zoals Disney alleen maar versterkte. Het was een vermoeiend maar erg leuk weekend vol plezier, ontdekkingen en niet te vergeten ook lekker eten, die ons nog lang zullen bijblijven. We kunnen niet wachten op de volgende editie op 12 en 13 oktober in de Greater Expo in Amsterdam. Wil je meer zien van afgelopen editie in de Brabanthallen? Bekijk dan hieronder onze kleine impressie.

Impressie Comic Con Holland 2024 Brabanthallen Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *