Gratis verzending vanaf € 60,-

Pak je Kans is voorbij en spoiler: ik heb gewonnen!

Een half jaar lang heb ik mogen deelnemen aan Pak je Kans Arnhem. De tijd is echt voorbijgevlogen en ik ga mijn coaches en mede-deelnemers stiekem toch wel erg missen. Mocht ik de kans krijgen nogmaals mee te doen aan dit te gekke ondernemerschapstraject in Arnhem, dan zou ik die absoluut pakken. In dit blog kijk ik terug naar mijn avontuur en deelname aan Pak je Kans.

Waar het allemaal begon

Het begon allemaal toen ik stopte met mijn baan in loondienst en dat vonkje van het starten van een eigen Disney webshop steeds feller ging branden. Precies op dat moment, het goede moment kun je wel zeggen, kwam ik een gesponsord bericht tegen van dit project. Direct ging ik op onderzoek uit en meer informatie verzamelen over wat dit inhoudt. Ik kwam al gauw diverse vragen op de website tegen. “Ben jij werkloos of een vroegtijdig schoolverlater?” Ja. “Zit jij momenteel in een tussenjaar of in een niet-passende baan?” Ja, absoluut! Toen ik de volgende zin las “Pak je Kans Arnhem biedt jou de hulp, persoonlijke begeleiding en de middelen om vanuit je huidige situatie je eigen bedrijf te starten” was ik om. Ik meldde me aan en de rest is geschiedenis.

De inhoud van het traject Pak je Kans

Eind september 2023 was het eindelijk zo ver. De groep kwam bij elkaar en tijdens een zogenaamde 2-daagse training. Hier leerden we iedereen op een erg leuke manier kennen. We hebben gedurende het traject mooie inzichten mogen krijgen in hoe je je het beste op kunt stellen als ondernemer en vooral niet te grote stappen moet zetten om de stresslijn te vermijden. Zet kleine stapjes richting je doel om er te KOMEN in plaats van er te ZIJN was een veel terugkomende tip. We hebben ook mooie kijkjes in de keuken gehad bij succesvolle ondernemers in Arnhem. Zo hebben we onder meer tips gehad van Bente van Engelenburg van Bente Online om je online zichtbaarheid te vergroten en mooie verhalen gehoord van Marcel Smelt van Coffee On Wheels. Ook hebben we geoefend met pitchen en netwerken bij Sabine de Bruijn van Dat is de Vraag! én hebben we een 1-op-1 gesprek gehad met boekhouder Fred Westland van Oamkb. Deze voorbeelden en tips zijn natuurlijk fantastisch als startende ondernemer om in je ondernemersreis mee te nemen.

Scootbezorgd bezoek Pak je Kans Arnhem Koepelgevangenis

Samen sta je sterker

Niet alleen deze uitgebreide inhoud heeft voor mij het traject tot een succes gemaakt. Ook mijn mede-deelnemers van Pak je Kans hebben hiervoor gezorgd. Iedere week weer word je door elkaar ondersteund en wordt er met je meegedacht wanneer je ergens tegenaan loopt. Verder is het super om elkaars groeiprocessen en stappen van dichtbij mee te mogen maken. Ik ervoer dit als enorm inspirerend en ging na bijeenkomsten met een dosis nieuwe energie en vol positiviteit naar huis.

Net dat ene extra duwtje

De reden dat ik me aanmeldde was natuurlijk om extra kennis te vergaren om uiteindelijk in de praktijk te gebruiken, maar voor mij nog belangrijker om net dat extra zetje te krijgen die ik nodig had om volledig voor Fanura te kunnen gaan. De laatste stap, het daadwerkelijk starten en live zetten van mijn webshop, was voor mij net een te hoge drempel die ik samen met mijn groep en coach heb weten en durven te zetten. Daar ben ik ze nog steeds enorm dankbaar voor!

Als kers op de taart…

Wat natuurlijk helemaal fantastisch is, is dat ik tijdens onze afscheidsborrel op vrijdag 8 maart 2024 in JANS’ Restaurant en Café werd uitgeroepen tot de winnaar van dit te gekke traject. Dit had ik absoluut niet aan zien komen, maar geeft mij een enorme dosis zelfvertrouwen en de moed om door te gaan met hetgeen wat ik het liefste doe en dat is me volledig focussen op mijn eigen onderneming en Disney webshop; Fanura.

Winnaar Pak je Kans Arnhem 2023/2024

Twijfel jij nou ook om voor jezelf een eigen bedrijf te starten in Arnhem of regio Zwolle of kun je wel wat hulp gebruiken om te kijken of ondernemen iets voor jou is? Ik kan iedereen aanraden om Pak je Kans, of iets vergelijkbaars, te gaan volgen. Ga uit die comfortzone en ga het gewoon doen! Vaak ben je te bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *